OK, naprv rýchla história müsli. Túto pochúťku vyvinul po prvýkrát švajčiarsky lekár Dr. Maximilian Oskar Bircher-Benner, naprv ako terapeutickú stravu pre pacientov vo svojom sanatóriu. Výraz müsli je vlastne zdrobneninou švajčiarskeho slova müs, kaša. Originálne müsli pozostávalo z ovsených vločiek, orechov, ovocia (v prípade Dr. Bircher-Bennera najmä jabĺk, v ktorých medicínsku kvalitu neochvejne veril) a vody, mlieka alebo jogurtu a cukru alebo medu. V anglosaských krajinách sa tento "mokrý" druh müsli často ešte stále označuje ako "Bircher müsli".

Kým dnes sa najmä kvôli skladovaniu v obchodoch stretávame najmä so sušeným müsli, do ktorého si až doma pridávame mlieko alebo jogurt, to pôvodné, originálne bolo pripravované vždy čerstvé, obvykle jeden deň pred podávaním, aby sa všetky suché zložky dobre nasiakli. A práve takéto müsli sa v roku 2013 rozhodli robiť dievčatá z Cuckoo a veľmi úspešne. Ich zarábané müsli ľudí oslovilo kvalitou a nezvyčajnými príchuťami a dnes predávajú dokonca cez Tesco alebo cez najväčší britský online supermarket Ocado.